7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Η Ομάδα Πολιτιστικών Θεμάτων «Schooligans» του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου θα συμμετάσχουν στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού«Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020» που θα πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα 02-04/04/2020.

Ο διαγωνισμός φέτος έχει θέμα «ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ».

Let’s do it Greece

18 Νοεμβρίου 2019 – Συνάντηση με την ομάδα Let’s do it Greece και συμβολικό φύτεμα ελιάς

Την Kυριακή 10 Μάϊου 2020, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, συντονιζόμαστε στο Let’s do it Greece! 

Με γνώμονα την ευθύνη, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και για ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, φέτος, η ομάδα μας θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο των εθελοντών που πίστεψαν σε αυτή την προσπάθεια ενώνοντάς τους μέσα από ένα κοινό σύμβολο, τις “Ρίζες που μας Ενώνουν”.

Κυκλική οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία είναι γραμμική: οι εταιρίες εξάγουν πόρους από το περιβάλλον, τους μετατρέπουν σε καταναλωτικά προϊόντα, τα οποία θα καταλήξουν κάποια στιγμή στα σκουπίδια. Έτσι όμως εξαντλούμε τους φυσικούς πόρους της γης και σπαταλάμε χρήσιμα υλικά. Σύμφωνα με την Ellen MacArthur, πρώην ιστιοπλόο και επικεφαλής του «Ιδρύματος Ellen MacArthur», πρέπει να στραφούμε προς μία κυκλική οικονομία, όπου όλα τα απόβλητα επαναχρησιμοποιούνται ή ανακυκλώνονται.

Το κυκλικό μοντέλο είναι μια βιομιμητική (μιμείται τη ζωή) προσέγγιση, μία σχολή σκέψης που έχει τη φύση ως παράδειγμα και θεωρεί ότι τα συστήματά μας θα έπρεπε να λειτουργούν όπως οι οργανισμοί, επεξεργαζόμενα τα συστατικά που μπορούν να επιστρέψουν πίσω στον κύκλο.

Διαβάστε περισσότερα στα πιο κάτω ενημερωτικά έντυπα:

https://paper.dropbox.com/doc/–AtNJ7Fmejq~iMYentVfQuw1BAQ-eJItXYC5N74KbomKhwipUhttps://paper.dropbox.com/doc/–AtNJ7Fmejq~iMYentVfQuw1BAQ-eJItXYC5N74KbomKhwipU

27η Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς

Buchenwald concentration camp in Weimar, Germany

27 Ιανουαρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, για την επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς. Η θηριωδία του πολέμου δεν άφησε πολλές πιθανότητες για επιβίωση, αλλά παρ ‘όλα αυτά, υπήρχαν θαρραλέοι άντρες και γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων, οι οποίοι ανέλαβαν μεγάλους κινδύνους για τη διάσωση των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Ας μοιραστούμε εκπληκτικές ιστορίες για να θυμηθούμε τους δίκαιους μεταξύ των εθνών. Ας δείξουμε στους μαθητές ότι το μάθημα του Ολοκαυτώματος δεν είναι μόνο μια θλίψη, αλλά και ένα μάθημα

  • θάρρους
  • αξιοπρέπειας
  • συμπόνιας και
  • ηρωισμού.

Ανεβάστε την ιστορία σας στο Padlet.

To truly honour the victims of the Holocaust, let’s fight hate every day

Οι ημέρες μνήμης είναι σημαντικές για να σκεφτούμε. Η καταπολέμηση του μίσους είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, όχι μία φορά το χρόνο. Καθώς ο αριθμός των επιζώντων του Ολοκαυτώματος μειώνεται, πρέπει να πάρουμε τη φωτιά τους και να φροντίσουμε να διατηρήσουμε τη μνήμη τους ζωντανή. Το τραγικό τους πεπρωμένο πρέπει να παραμείνει ορατό και να μας καθοδηγήσει προς μια πιο δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία, απαλλαγμένη από μίσος.

Hello world!

Είμαι η Λίτσα Γλάρου, καθηγήτρια ΠΕ01 και υπηρετώ στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου Ευβοίας.

Από το 2002 συντονίζω Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και από το 2007 Ευρωπαϊκά Προγράμματα eTwinning. 

Από το 2017 είμαι υπεύθυνη για την υλοποίση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+KΑ219 «GEW – Generatione Web Europeo«.